Hans Roeloffzen

Zelf heb ik een tijdlang als corrector in een drukkerij gewerkt, maar mijn voorkeur ging destijds uit naar een studie meteorologie aan de universiteit. Op de weerkamer heb ik nooit gewerkt, ik ging verder als onderzoeker op de RuG. Na afloop van het contract verdiepte ik me in netwerkbeheer en rondde een opleiding Novell CNE af. Met die kennis kwam ik aan het werk op mijn vroegere onderzoeksinstituut als parttime ICT medewerker en sindsdien ontwikkel ik er databases en los er allerlei computerproblemen op.

Intussen had ik ruimte me verder te ontwikkelen, en ik heb me uitvoerig verdiept in psychologie en spiritualiteit en ontwikkelde mijn meditatieve kant. Mijn artistieke kant voedde ik met koorzang, cursussen tekenen en aquarel, hetgeen leidde tot twee exposities.

Grafische vormgeving heb ik altijd leuk gevonden. In mijn studietijd verzorgde ik jaren lang de layout van het tijdschrift van de studentengemeente (toen nog met plakletters en lijm op grote vellen), en voor een zangkoor ontwierp ik recentelijk folders en affiches.

Inmiddels zijn papier en lijm vervangen door DTP programma's op de computer waardoor ik naar hartelust kan experimenteren.

De laatste jaren heeft dat een grotere vlucht genomen. Ik werd gevraagd om een website te beheren en dat bleek me goed af te gaan. Ook heb ik samen met een vriend folders en affiches ontworpen, en dat deed ik met veel plezier en veel synergie.

Dat plezier zorgt ervoor dat ik steeds meer vragen krijg om websites te ontwerpen. Langzamerhand breidt het werk zich uit en ontwikkel ik ook meer vaardigheden. Ik heb vooral affiniteit met het artistieke ontwerp. Mijn meditatieve kant blijkt daarbij een verrassend positieve bijdrage te leveren. Ontwerp is voor mij grotendeels een meditatieve activiteit waarbij ik mij afstem op de sfeer en het werk van de klant en in de gaten houd  wat het ontwerp met de aandacht doet. Dat draagt ook bij aan het eigen karakter van de websites.

Mijn naam is Hans Roeloffzen. Ik kom uit een familie waar mijn vader graficus was en zelf de layouts voor zijn drukwerk ontwierp - hij sprak er altijd met veel liefde over. Van hem heb ik mijn belangstelling voor tekenen en grafische vormgeving meegekregen.